Argiloterapia

Acţiunea şi efectele terapeutice ale argilei se bazează pe proprietăţile sale antiinfecţioase, antitoxice, absorbante, cicatrizante, degresante, remineralzante, anticancerigene.

Elementele existente în argilă atunci când pătrund în corp caută zona afectată şi se localizează în preajma ei cu exactitate.

Proprietăţi fizice şi terapeutice
După analizele efectuate în laborator argila are foarte multe substanţe active ca: silicaţi de aluminiu, magneziu şi fier, geluri feromagnifere şi silice, carbonat de calciu, anhidridă titanică, oxizi de fier, etc.

Rolul acestora în organismul uman este cunoscut de multă vreme, deoarece îl fortifică ajutând din plin la vindecarea unor maladii grave.

Tratamentul medicamentos cu argilă pentru sănătate şi detoxifiere s-a dovedit a fi capabil de a trage afară, literalmente, toxinele din organism ca un magnet, de a scăpa de ani de acumulare toxică în doar o cadă de baie.

Aceste tratamente au fost dovedite științific, pentru a elibera metale toxice, produse chimice şi radiaţia din organism, şi ele sunt atât de ieftine încât oricine îşi poate permite să le urmeze.

Pulberea de argilă, care stă la baza celorlalte preparate: apa de argilă, lapte de argilă, cataplasme, comprese, nămol, se obţine prin pisarea bulgărilor în vase de lemn sau de piatră cu ajutorul unui pisălog din aceleaşi materiale, după care se cerne printr-o sită din mătase sau plastic.

Se păstrează în vase de sticlă închise ermetic.

Prepararea argilei se va face numai în vase de sticlă sau porțelan.

Pentru amestecare se va folosi lingură din lemn sau plastic.

Apa folosită la preparare va fi apă plată sau de izvor.

Nu se va folosi apă minerală sau de la chiuvetă.

Atât în cura internă, cât şi în cea externă la începutul tratamentului se constată în unele cazuri o agravare a simptomelor afecţiunilor.

Nu trebuie să vă alarmeze.

Acesta este semnalul începerii detoxifierii organismului.

Argila previne, tratează şi vindecă printr-o detoxifiere masivă nu numai asupra organului sau ţesutului afectat, ci şi a întregului organism.

Tratamentul odată început, nu se va întrerupe decât în cazuri cu totul excepţionale, deoarece argila introduce în organism un ansamblu de procese succesive (drenaj, revitalizare, stimularea reacţiilor imunitare, echilibrarea dereglărilor endocrine), a căror oprire reduce efectul curativ al acesteia.